X
تبلیغات


آموزش ابتدایی خانه دوم خانه دانش - اهداف بهداشت مدارس در دوره ابتدايي

آموزش ابتدایی خانه دوم خانه دانش

شيوه هاي نوين تدريس،آموزش بهداشت،پرورشي و...(دوره ابتدایی)

اهداف بهداشت مدارس در دوره ابتدايي

آموزش بهداشت

- هدف آن بالا بردن سطح دانش بهداشتي و در نهايت تغيير مطلوب در رفتار دانش آموزان و انتقال آن من خانواده ها

-گروههاي هدف در آموزش بهداشت دانش آموزان ، والدين، معلمين و ساير كاركنان


 

موضوعات آموزشي

دوره ابتدائي : بهداشت فردي – دهان ودندان- تغذيه و بهداشت مواد غذايي – بيماريهاي شايع – بهداشت روان- بهداشت محيط – سوانح و حوادث

دوره راهنمايي و متوسطه: بهداشت فردي – دهان ودندان – بهداشت دوران بلوغ- تغذيه در سنين بلوغ- واكسيناسيون – بهداشت محيط – مسائل جمعيتي – نظام ارائه خدمات بهداشتي و درماني – بيماريهاي واگيردار و غيرواگيردار (انگلهاي روده اي – بيماريهاي آميزشي – تالاسمي – قلبي- ايدز- انفلوآنزا) بهداشت روان – سوانح و حوادث

 

والدين:

 آشنايي با نيازها ، مشكلات بهداشتي فرزندان در سنين مدرسه

-         نقش والدين در رشد و تكامل فرزندان

-         اهميت معاينات سالانه دانش آموزان

-         بهداشت فردي – خانواده – محيط – روان – دوران بلوغ

-          تغذيه و بهداشت مواد غذايي

-         بيماريهاي شايع در سنين مدرسه

-         واكسيناسيون

-         سوانح و حوادث

 

2- معاينات دانش آموزان و شناسنامه سلامت

معاينات پزشكي توسط پزشك: اول و سوم دبستان – اول راهنمايي – اول دبيرستان

شامل پوست ، مو، ناخن، سر و گردن- چشم – گوش .....

معاينات بهداشتي (غربالگري ) توسط پرسنل بهداشتي (منورز – كاردان) :

قد و وزن= سال اول تا پنجم دبستان- اول راهنمايي – اول متوسطه

بينايي سنجي = سال اول و سوم دبستان – اول راهنمايي – اول متوسطه

شنوايي سنجي = سال اول و سوم دبستان – اول راهنمايي – اول متوسطه

دهان ودندان = كليه دانش آموزان 120-6 سال در هر سال يكبار

جلدي= كليه دانش آموزان همزمان با غربالگري پديكلوز با اولويت مدارس ابتدايي – خوابگاهها قبل از شروع سال تحصيلي و حداكثر در دو هقته اول سال تحصيلي


 

بهبود وضعيت بهداشت محيط مدارس

 محل احداث مدرسه : دور از سر و صدا و عبور و مرور وسايل نقليه

دوري از محل انباشتن زباله – راه آهن – و كارخانه

ساختمان مدرسه : كف كلاس ها – سقف كلاسها – روشنايي – تهويه كلاس ها – پنجره ها – درجه حرارت (21- 18 درجه) وسيله گرمازا – كپسول ضد حريق – پله ها (ارتفاع 18 – عرض 30 سانتي متر ) – تابلو كلاس (از رديف اول 5/2 متر) – ميز و صندلي – دستشوئي (من ازاي هر 60 دانش آموز) – استفاده از صابون – توالت (من ازاي هر 45 دانش آموز) – دفع بهداشتي فاضلاب – آبخوري (من ازاي هر 75 دانش آموز) – دفع بهداشتي زباله

بوفه مدرسه – رعايت مقررات آئين نامه مربوطه

آب آشاميدني مدرسه

  

 

بهبود وضعيت تغذيه دانش آموزان

اهميت تغذيه كودكان در سنين مدرسه

اهميت تغذيه در دوران بلوغ

نظارت بر وضعيت تغذيه دانش آموزان

مشكلات تغذيه اي شايع در سنين مدرسه و دوران بلوغ (سوء تغذيه پروتيئن ، انرژي – اختلالات ناشي از كمبود يد – كمبود ويتامين A– كم خوني فقر آهن)

كمك هاي غذايي: شير مدرسه

علل اصلي سوء تغذيه در سنين مدرسه: مصرف نكردن غذاي كافي- عادات غذايي نادرست(نخوردن صبحانه- استفاده از تنقلات بي‌ارزش مثل پمفك و ابتلاء و بيماريهاي عفوني و انگلي )

پيشگيري از بيماريهاي شايع در سنين مدرسه

آموزش راههاي انتقال بيماريهاي شايع در سنين مدرسه

شناسايي – ارجاع- پيگيري دانش آموزان بيمار

جدا سازي دانش آموزان مبتلا من بيماري تا منبودي (ممنوعيت از مدرسه )

شايع ترين بيماريهاي واگيردار در سنين مدرسه : گلودرد چركي – انگلهاي دستگاه گوارش – بيماريهاي اسهالي – هپاتيت- كچلي – سرماخوردگي – آنفلوانزا – ژيارديا – سرخجه – گال- شپش- عفونتهاي ادراري – آبله مرغان

6- پيشگري از سوانح و حوادث در سنين مدرسه

7- واكسنياسيون توام دانش آموزان اول متوسطه

8- تشكيل پرونده بهداشتي جهت مدارس

 

تشكيل پرونده بهداشتي جهت كليه مدارس و ثبت نتايج معاينات و ارجاع و پيگيري و كليه گزارشهاي مربوط من فعاليت هاي آموزشي بيماريهاي واگير - حوادث – نياز من مراقبت ويژه – فعاليت هاي بهداشت محيط مدرسه

 

نظارت

بر خانه هاي بهداشت – مراكز بهداشتي و درماني

بازديد از شبانه روزيها همراه با كارشناسان بهداشت محيط جهت مسائل بهداشتي

نظارت بر طرحهاي در حال اجرا در مدارس :  

  • طرح شير مدرسه

  • طرح پديكولوز

  • طرح تكميل شناسنامه  سلامت

  • طرح آهن ياري

  • طرح پايش يد ادرار

  • طرح بهداشت محيط مدرسه

  • طرح واكسيناسيون توام

  • طرح سوانح و حوادث

+ نوشته شده در  جمعه نهم آذر 1386ساعت 2:7  توسط علي   |